Bio Kurkuma mletá

-%
Bio Kurkuma mletá
Bio Kurkuma mletá

5-5,5% obsah kurkuminu

Kurkuma je jednou z nejstarších známých bylin v Asii.

Již asi před 10 000 lety, poté, co se lidé usadili v blízkosti velkých řek v Indii a začali využívat rostliny v zemědělství, se při přípravě pokrmů používalo stále více bylin, kořenů, kůry a plodů mnoha rostlin. Před 5000 lety se kurkuma stala jedním z nejdůležitějších indických koření.

Na začátku 14. století přivezl žlutý prášek z jihovýchodní Asie z jedné ze svých cest benátský obchodník Marco Polo. Charakteristická jasná, intenzivní žlutá barva dala kořenu četná jména (kurkuma, šafránový kořen, indický šafrán, žlutý kořen) a nyní se často používá v potravinářském průmyslu jako přírodní barvivo do těstovin, hořčice nebo rýžových pokrmů.

Kurkuma, která patří do rodiny zázvorů, dodává směsím kari jejich typickou barvu.

Kurkuma chutná jemně kořeněně, dřevitě-květinově, zemitě, s jemným hořkým tónem.

POUŽITÍ

Kurkuma se perfektně hodí k rýži a těstovinovým pokrmům, dušeným pokrmům, omáčkám, polévkám a majonézám. Je součástí téměř všech kari. Ale i v neobvyklých výrobcích, jako je kupříkladu „Zlaté mléko“ je klíčovou složkou kurkuma!

SLOŽENÍ

Bio Kurkuma

NUTRIČNÍ HODNOTY

Průměrné nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota1542kJ/368kcal

Tuky10 g

Nasycené mastné kyseliny2,9 g

Sacharidy58 g

Cukry27,6 g

Bílkoviny8 g

Sůl0,3 g

Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!

SKLADOVÁNÍ

Skladujte na chladném a suchém místě chráněném před světlem.


Země původu: Madagaskar

Certifikáty

BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.

Brzy dostupný

Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera

Verfügbarkeit und Preis auf Anfrage!
Můžeme vám pomoci?

Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.